Hoe voorkom je diefstal van diesel?

 

Het stelen van diesel uit opslagtanks is sinds het verdwijnen van rode gasolie fors toegenomen. Voorheen was rode gasolie minder interessant om te stelen vanwege de kleur die achter bleef in de tank. Bij een eventuele controle onderweg door de douane zou de dief onherroepelijk tegen de lamp lopen. De huidige blanke diesel kan echter in elk voertuig gebruikt worden. En omdat er bij de meeste bedrijven al snel een dieseltank van  2000 liter aanwezig is slaan dieseldieven steeds vaker toe. Met preventieve maatregelen kunt u de kans op diefstal flink beperken. Roost Olie helpt u graag met tips.

 

Preventietips dieseldiefstal

 

 • Plaats de tank en de pompinstallatie binnen in een loods die afsluitbaar is.

 

 • Is het plaatsen van de tank in een loods niet mogelijk? Plaats de tankset dan bv langs de wand van een bedrijfsgebouw en richt er bv een halogeenlamp op met bewegingsmelder. Zodra een dief de tankset benadert dan staat hij/zij in het volle licht, en daar houden dieven niet van. In combinatie met een waakhond is gebruik van veiligheidslicht erg doeltreffend.

 

 • Voorzie uw elektrische pompset van een tijdschakelaar. Stel de tijdschakelaar in op de door u gewenste werktijden en laat geen 24 uur per dag stroom op de tankinstallatie staan. Met een lage investering van nog geen € 15,- kunt u al een dergelijke beveiliging plaatsen.

 

 • Iets uitgebreider is het plaatsen van een eenvoudige sleutelschakelaar in de voedingskabel naar de pompset. U kunt dan alleen de pompset voorzien van spanning als u de sleutel van de schakelaar heeft omgedraaid.

 

 • Sluit de vuldop en peildop goed af. U kunt hiervoor een messingkraag met gaten en een bijpassende messing dop gebruiken, voorzien van een lip met een gat. Hier kan een hangslot doorheen. U moet hiervoor letten op de draadmaat van de zuigleiding in verband met het type hangslot. Wanneer u de messingkraag monteert met het type Loctite 577 is deze vrijwel niet meer te verwijderen met normaal gereedschap.
   

 • Vervang de elektrische dieselpomp door een MC pompset van Piusi (bv Piusi Cube 70 MC50). Deze pomp werkt met een digitaal registratiesysteem door middel van  knoopcel sleutels of een pincode. Alleen de tankers die een dergelijke aangemelde sleutel of pincode hebben kunnen tanken. Derden kunnen de pomp niet activeren. Bijkomend voordeel is dat de vertankingen allemaal geregistreerd worden met datum, liters en tijdstip. Deze gegevens zijn digitaal uitleesbaar met een speciaal softwareprogramma op uw PC.
   

 • Kies voor waarschuwingsapparatuur die een melding zoals een sms stuurt als het dieselpeil ineens snel zakt. Dit is het zogenoemde Cotraco Anti Dieseldiefstal Systeem.
   

Wilt u meer weten over de tips? Neem dan contact op ons op.

 

Nieuws