Dieseltank

​Roost Olie is officieel gecertificeerd door Kiwa ingevolge de Regeling Erkenning Installateurs Tanks en leidingen voor drukloze opslag van vloeibare aardolieproducten (REIT) voor bovengrondse tankinstallaties tot een inhoud van maximaal 150 m3. Een dieseltank dient ter opslag van vloeibare aardolieproducten. 

In ons assortiment bieden wij verschillende soorten dieseltanks aan. Denk hierbij aan: 

Afhankelijk van het type bedrijf, locatie en persoonlijke eisen kan er een advies op maat voor u gemaakt worden! 

In het 'Besluit Landbouw Mileubeheer' staat aangegeven dat bovengrondse tanks aan de PGS 30 moeten voldoen. PGS staat voor publicatiereeks gevaarlijke stoffen. 
Aangezien wij erkend installeur zijn kunnen wij ook het tankcertificaat uitgeven. Sinds 1 januari 2015 is het verplicht om een tankcertificaat te hebben. Er bestaan enkele regels over het plaatsen van uw dieseltank en het afgeven van een tankcertificaat: 

  • Een dieseltank moet minimaal 5 meter afstand bewaren tot een brandbaar gebouwonderdeel of bewaarplaats van brandgevaarlijke stoffen. Daarnaast dient er minimaal 3 meter tussen de erfscheiding en de tank gehouden te worden. 
  • Wanneer er voor een dubbelwandige stalen tank gekozen wordt is er geen lekbak vereist bij een inhoud kleiner dan tien kubieke meter. 
  • Wij raden altijd een aanrijbeveiling aan wanneer er kans op beschadiging van de tank bestaat door externe factoren.

Voor meer informatie aangaande de certificering van een dieseltank verwijzen we u graag door naar de installatietechniek pagina.

Nieuws