IBC Tank

Mobiele IBC tanks zijn tanks die speciaal geconstrueerd zijn voor de opslag van diesel EN590 en andere brandstoffen. Het geeft de gebruiker van een IBC tank de mogelijkheid om zijn of haar materieel te tanken zonder van en naar tankstations te hoeven rijden. De mogelijkheden voor het gebruik van IBC tanks zijn eindeloos. Vrijwel iedere machine die diesel EN590 of een andere brandstof verbruikt is af te tanken met mobiele IBC tanks. Hierbij is te denken aan kranen, vrachtwagens, grondverzetmaterieel en aggregaten. Dit alles conform voorschrift en zonder te knoeien of te morsen. Vrijwel elke IBC tank kan uitgerust worden met verschillende pompen ( 12v/24v/220v) maar uiteraard is een handmatige pomp ook nog steeds mogelijk op bepaalde versies. Belangrijke apsecten bij het aankopen van een IBC tank zijn de keurmerken die deze heeft. Zo zijn er voor mobiele dieseltanks het UN1202 keurmerk, tanks groter dan 1.000 liter hebben een ADR keurmerk en tanks die de KIWA keurmerken hebben kunnen op een stationaire basis geinstalleerd worden.

Het gebruiken van een UN1202 gekeurde tank als vaste IBC tank is niet toegestaan!

Mobiele IBC Tanks Kunststof

De kunststof Truckmaster IBC tank kan enkel en alleen mobiel gebruikt omdat deze voorzien zijn van een UN-1202 goedkeuring. Hierdoor is stationair gebruik niet toegestaan. Omdat de kunststof IBC tank gemaakt is van polyetileen ( een industriele kwaliteit composiet) zijn deze tanks zeer licht. Dit maakt ze makkelijk hanteerbaar en verplaatsbaar, het leeggewicht varieert van 60 tot120 kg. Er zijn vele soorten en maten verkrijgbaar van deze kunststof Truckmaster IBC tank. De maten zijn als volgt: 200, 300, 430, 900 liter.

Voor meer informatie, of het plaatsen van een bestelling kunt u klikken op onderstaande link:

IBC Tank Kunststof

IBC tank kunststof Truckmaster range

 

 

 

 

 

 

Mobiele IBC Tanks Staal

De Stalen IBC tank is zowel mobiel als stationair te gebruiken voor een bepaalde vastgestelde periode of projectduur. Bij stationair gebruik dient de tank aan de PGS 30 normen te worden aangepast. Hierbij zal er een Kiwa tankcertificaat alsmede een Kiwa installatiecertificaat getoont moeten kunnen worden bij het bevoegd gezag (de plaatselijke gemeente of provinciale dienst). Stalen IBC tanks wegen leeg tussen de 500 en 1500 kilogram en zijn leverbaar in 450, 950, 2000 en 3000 liter.

Voor meer informatie, of het plaatsen van een bestelling kunt u klikken op onderstaande link:

IBC Tank Staal

IBC Tank Staal FuelBox 950

 

 

 

 

 

 

Nieuws